Tekstgrootte A A A

Agenda

Literatuur

 

Dansen in het zand - André BekDansen in het zand – André Bek

André’s leven veranderde drastisch toen hij een nierziekte bleek te hebben. Het verhaal gaat over de kracht van liefde en steun van anderen die hem overeind houden. Het kunnen geven en durven ontvangen van een nier van familieleden of van je geliefde wordt beschreven. www.danseninhetzand.nl

 

 

samaritaan DautzenbergDe Samaritaan – Anton Dautzenberg

Een autobiografische roman over anonieme nierdonatie. www.ahjdautzenberg.nl

 

 

 

 

 

Zucht van Verlichting - van EmpelZucht van verlichting – Björn van Empel

Bas wordt geboren in een warm gezin en is een levendige jongen. Zijn ouders, broer en zus zijn supertrots op hun kleine broertje. Maar al snel slaat het noodlot toe. Bas wordt nierpatiënt. In één klap staat het leven van het gezinnetje op z’n kop. Nog voor zijn 32ste verjaardag is Bas zes keer getransplanteerd. Het geluk lijkt hem niet gegund, maar toch weet hij alles uit het leven te halen.

 

 

delen en omzienDelen en Omzien – Hans Bart

In het boek ‘Delen en Omzien’ gaat Hans Bart uitgebreid in op zijn beweegredenen voor zijn anonieme nierdonatie. Hij beschrijft zeer mooi wat een anonieme nierdonatie voor hem betekent. De gehele donatieprocedure wordt zeer helder omschreven met een kritische noot naar de zorgverlener toe.

 

 

Ik ben toch geen auto

Ik ben toch geen auto? – Brenda de Coninck

In het boek ‘Ik ben toch geen auto?’ beschrijft Brenda de Coninck door middel van korte verhalen haar belevenissen als nierpatiënte in de gezondheidszorg. Ook beschrijft zij wat voor rol de nierziekte in haar leven speelt en hoe dit haar en haar gezin beïnvloedt.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*