Tekstgrootte A A A

Wandeling in de vorm van een nier

Helaas gaat de nierwandeling niet door, in verband met de toename van het aantal corona besmettingen. Wij hopen dat we de wandeling in de toekomst alsnog door kunnen laten gaan.

Het Erasmus MC viert in 2021 dat hier in Rotterdam al 50 jaar niertransplantaties worden uitgevoerd. De afdeling Nefrologie en Niertransplantatie organiseert daarom zaterdag 30 oktober een speciale wandeling voor nierpatiënten, nierdonoren en hun zorgprofessionals. De wandeling bestrijkt 4 kilometer en heeft de vorm van een nier.

Gezonde leefstijl

De wandeling is een idee van transplantatie coördinator Sandra Middel, fervent hardloper en wandelaar. Zij stippelde de route uit. ‘We willen onze patiënten, maar ook onze collega’s, stimuleren een gezonde leefstijl na te streven. Bewegen maakt daar deel van uit’, vertelt verpleegkundig specialist niertransplantatie Mirjam Tielen, een van de ceremoniemeesters van 50 jaar Niertransplantatie in het Erasmus MC. ‘Maar de route is ook rolstoeltoegankelijk, en hij kan desgewenst worden ingekort.’

Startmoment

De wandeling start op de Coolhaven in Rotterdam-West. Elk kwartier tussen 14.00 en 15.00 uur gaat een groep van start. ‘Deelnemers gaan hoe dan ook bekende gezichten uit het ziekenhuis tegenkomen. Het wordt een feestelijk evenement.’

Deelnemers worden bij de finish onthaald met een medaille. Want een wandeling van 4 kilometer is voor veel nierpatiënten geen geringe prestatie. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier. Er kunnen ongeveer 250 mensen deelnemen aan de tocht.

De route van de nierwandeling

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*