Tekstgrootte A A A

TransplantERENdag 14 juni 2014

TransplantERENdag komt er weer aan! En wel op zaterdag 14 juni vanaf 13.00 uur. TransplantERENdag is een bijeenkomst voor mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad, voor levende donoren, maar ook voor nabestaanden van donoren.  Rondom het thema IK LEEF – terugkijken, eren, vooruitkijken en vieren, is een mooi programma opgezet.

Het programma

De dag begint om 13.00 en het officiële programma duurt tot 15.00 uur. Daarna is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. In het begin van de dag heeft men de gelegenheid om zijn donor te herdenken door bloemen te leggen of briefjes achter te laten bij het Donor Monument ‘De Klim’. Daarna is er lunch in de kerk en wordt muziek verzorgd door de Klezmerband Rozjinkes.

Het officiële programma wordt geopend door de burgemeester van Naarden, mevrouw Sylvester. Daarna volgt een gevarieerd programma van ervaringsverhalen. Warna Krijgsman vertelt over de harttransplantatie van haar zoon Krijn. Ook wordt er door een nabestaande van een donor (Gerda Vinck) ingegaan op wat orgaandonatie voor haar als nabestaande van een donor betekent. De drijfveren van donatie bij leven zullen uitgelicht worden door een anonieme donor. Daarnaast komt er een ervaringsverhaal aan bod van twee dames (Yvette Draisma en Mariëlle Asselbergs) die 22 jaar geleden in dezelfde week een transplantatie ondergingen. Zij vertellen meer over de impact van transplantatie op het leven, zowel de positieve als de negatieve kanten.

Première van Lente opnieuw

De rode draad door het gehele programma wordt gevormd door de première van Lente opnieuw: in negen, deels gesproken en deels gezongen, teksten wordt verteld over angst, onzekerheid, doodsdreiging, herstel, groeiend vertrouwen en herstelde levenslust. De teksten werden geschreven door theatermaker Godfried Beumers, die in 2009 een levensreddende levertransplantatie onderging. Componist Pip van Steen schreef speciaal voor deze TransplantERENdag de muziek bij deze teksten, die zullen worden uitgevoerd door één zangeres, twee acteurs en drie musici.

Waar? Grote Kerk, St. Annastraat 5, 1411 PE Naarden

Aanmelden? Aanmelden kan hier voor 8 juni.

Bron: Stichting NDM

 

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*