Tekstgrootte A A A

Terugkijken webinar 27 mei 2020

Op woensdag 27 mei 2020 organiseerde nieren.nl een webinar over het coronavirus en niertransplantatie. Dit deden we samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN), het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Erasmus MC, de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN), het LONT (Landelijk Overleg Nier Transplantatie), de Nederlandse Transplantatie Vereniging (NTV) en het Landelijk Coördinatieteam Nefrologie.

Meer dan 1.000 mensen schreven zich in voor de webinar, van wie meer dan de helft niertransplantatiepatiënt was. Uiteindelijk hebben ruim 725 mensen de webinar live gevolgd. Het webinar kunt u terugkijken op: nieren.nl/webinar

Onderwerpen

Tijdens de webinar kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • informatie over het coronavirus (COVID-19)
  • huidige feiten en cijfers
  • veiligheid ziekenhuisbezoek, ziekenhuisopnames en het herstarten van het transplantatieprogramma
  • hoe om te gaan met de 1,5 meter maatschappij en de versoepeling van de corona-maatregelen
  • hoe om te gaan met gevoelens van angst en onzekerheid

Vanwege de enorme animo, hebben we in het begin wat technische problemen gehad. Hierdoor konden niet alle deelnemers (direct) inloggen en hebben sommigen de webinar (deels) gemist. Excuses voor dit ongemak!

Waarschuwing

Realiseert u zich dat de presentatie gebaseerd is op de inzichten zoals die op 27 mei 2020 bekend waren. Met de toenemende onderzoeken en ervaringen kunnen die de komende tijd veranderen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*