Tekstgrootte A A A

Publicatie van ‘Je nier of mijn leven’

Cahier over nierdonatie bij leven

Onder de naam ‘Je nier of mijn leven’ heeft de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij een cahier over nierdonatie bij leven gepubliceerd. Sinds de eerste menselijke niertransplantatie ruim zestig jaar geleden zijn er enorme vorderingen gemaakt. Vooral door de toegenomen kennis om afstoting te voorkomen. Een niertransplantatie kan een nierpatiënt zijn gezondheid terug geven

Er wordt uitgebreid ingegaan op nierdonatie bij leven. Waarom is dit zo belangrijk? Hoe werkt het? En wat zijn de gevolgen voor donor en ontvanger? Deze vragen worden beantwoord. Ook vertellen verschillende nierdonoren en -ontvangers over hun ervaringen.

Diverse specialisten op het gebied van niertransplantatie – waaronder specialisten van het Erasmus MC, de Nederlandse Transplantatie Stichting en de Nierstichting – hebben bijgedragen aan het cahier. De chirurgische technieken, ervaringen van donoren en ontvangers en noodzaak van donatie bij leven staan centraal.

Meer lezen?

Dit cahier is voor € 7,50 verkrijgbaar in de webwinkel, en de PDF is gratis te downloaden bij de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*