Tekstgrootte A A A

Online Contactbijeenkomst op 31 maart 2022 “Het eerste jaar na transplantatie”

Een niertransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Wat verandert er en hoe pak je je leven weer op? Waar loop je tegenaan in de eerste tijd na transplantatie? Denk aan gevoelens als angst en onzekerheid, dankbaarheid, ervaringen met bijwerkingen van medicatie, weer gaan werken, impact op gezin, etc. De Nierpatiënten Vereniging Nederland nodigt je graag uit voor een online ontmoeting om ervaringen uit te wisselen met mensen die net als jij het afgelopen jaar getransplanteerd zijn. 

Wanneer en voor wie

De online contactbijeenkomst is voor mensen die tussen januari 2021 en maart 2022 een niertransplantatie hebben gehad ( en hun partner/ naaste).

De online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 31 maart 2022 van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt.

Je partner en/of naaste is van harte welkom om ook deel te nemen. Bij voldoende animo is er een aparte groep voor partners/naasten. Als je partner/naaste daar graag aan wil deelnemen (dus apart van jou), dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier of hij/zij kan zich apart aanmelden.  

In de online bijeenkomst kun je in kleine groepen en onder begeleiding van een maatschappelijk werker en/of ervaringsdeskundige ervaringen uitwisselen. De groepen bestaan uit mensen die net als jij het afgelopen jaar zijn getransplanteerd. Uiteraard kunnen die ervaringen heel verschillend zijn. 

We adviseren je om alvast na te denken over wat je graag zou willen bespreken. Uiteraard blijft alles wat gezegd wordt vertrouwelijk binnen de groep. Deze bijeenkomst wordt niet opgenomen en is dus ook niet terug te kijken, in verband met privacy en vertrouwelijkheid. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de NVN www.nvn.nl (je vindt de bijeenkomst in de Agenda). Na aanmelding krijg je een week voor de contactbijeenkomst een bevestiging toegestuurd per e-mail met een link voor Zoom. 

Voorbereiding en informatie vooraf

In 2021 organiseerde de NVN twee webinars waarin vooral veel medische vragen over het leven met een donornier beantwoord werden: medicatie, bijwerkingen, herstel, effecten op de langere termijn, etc. Wij raden je aan deze webinars voorafgaand aan deze online ontmoeting te bekijken, als je deze nog niet gezien hebt. Daarin worden al veel praktische vragen, die je mogelijk hebt, beantwoord. Je kunt de webinars terugkijken op www.nvn.nl bij ‘Terugblik Themadagen’: 

Nog vragen?

Indien je nog vragen hebt over deze online bijeenkomst mail dan naar Kitty Jager via jager@nvn.nl

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*