Tekstgrootte A A A

Nierwandeling 14 mei 2022

Ter ere van het 50-jarig niertransplantatie jubileum werd op zaterdagmiddag 14 mei een nierwandeling dwars door Rotterdam georganiseerd. Deze was eerder uitgesteld ivm Covid, maar kon nu gelukkig alsnog doorgaan.

Niertransplantatie patiënten en hun donoren of naasten waren uitgenodigd om mee te wandelen en ervaringen uit te wisselen. Ook liepen er zorgprofessionals van de niertransplantatie afdeling mee. De deelnemers waren erg enthousiast. Eén deelnemer had tijdens de wandeling zijn GPS aangezet. Het is goed te zien dat er daadwerkelijk een nier gelopen is.

This image has an empty alt attribute; its file name is wandel1-3-1024x768.jpg

Wij vinden het belangrijk dat mensen in beweging komen na transplantatie en wilden met dit evenement hier een bijdrage aan leveren. Het was een prachtige zonnige middag en de wandeling ging door een mooi stuk van Rotterdam. We hebben veel bijzondere verhalen gehoord van mensen die getransplanteerd waren en eindelijk weer in staat waren om te wandelen. Na afloop ontving iedereen de nierwandeling medaille.

Dankzij het team van vrijwilligers van de niertransplantatieafdeling konden we deze wandeling realiseren. Met speciale dank aan Sandra Middel, coördinator niertransplantatie, die deze dag heeft georganiseerd.

Zou je zelf een keer willen wandelen met gelijkgestemden, neem dan een kijkje op de website:

Wat is Walk&Talk – Walk & Talk (walk-talk.nl)

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*