Tekstgrootte A A A

Niertransplantatie en sport

Niertransplantatie en sport, gaat dat samen? Evy van Kempen heeft 10 jaar na haar transplantaties een gouden medaille behaald op de World Transplant Games zwemmen in Zuid-Afrika. Een bijzondere prestatie, na meerdere harttransplantaties en een niertransplantatie.

Beweging is belangrijk

Sporten is gezond voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die een niertransplantatie hebben ondergaan. Beweging zorgt voor een gezond en vitaal lichaam. Het is goed voor hart- en bloedvaten en voor een gezond gewicht. Ook kan sport het vertrouwen in het lichaam versterken. Vóór een niertransplantatie was bewegen voor velen wellicht lastig of onmogelijk. Het leven na transplantatie zorgt voor meer mogelijkheden ook op gebied van sport.

Stichting Sport en Transplantatie

Stichting Sport en Transplantatie richt zich speciaal op sport voor getransplanteerden. De stichting is ontstaan onder de naam World Transplant Games, waarbij de stichting zorgde voor de uitzending van deelnemers naar de World Transplant Games. Sinds 2008 zijn de activiteiten van de stichting uitgebreid en biedt de organisatie trainingen en sportevenementen speciaal gericht op getransplanteerden. Van atletiek tot zwemmen of van volley tot tafeltennis: er worden maandelijkse trainingen voor 9 soorten sporten georganiseerd. De trainingen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er diverse mogelijkheden. Per sport is te zien welke basiskennis nodig is om mee te doen.

Meer info

Bekijk hier de website van Stichting Sport en Transplantatie. U kunt er meer informatie vinden over de verschillende sporten en lidmaatschap.

Lees hier tips over niertransplantatie en bewegen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*