Tekstgrootte A A A

In het teken van leven

11 t/m 17 oktober 

Van 11 t/m 17 oktober vindt bij Lijm & Cultuur in Delft de Donorweek “In Het Teken van Leven” plaats met een mix van culturele en informatieve activiteiten. Het is een veelzijdige week, met een grote foto-expositie, voorlichtingsbijeenkomsten voor het voortgezet onderwijs en een theaterproject voor mbo-ers.

Kunstexpositie 

Donorschap is een beladen onderwerp waarbij dood en leven zeer nauw zijn verbonden. Het is ook een wereld vol bijzondere verhalen van sterke mensen vol wils- en levenskracht die dankzij hun donor en een persoonlijke strijd een nieuwe toekomst tegemoet gingen. Die mensen en hun verhalen zijn een enorme inspiratiebron en vormen de basis van deze bijzondere week. Niet alleen de verhalen van getransplanteerden, maar ook de verhalen van mensen die bij leven een nier doneerden. Voor de fotoexpositie stonden 100 getransplanteerden model. Kunstenares Mariëlle van Meel toont hun verhalen in een intieme installatie.
Het project is een initiatief van Mariëlle van Meel – zelf levergetransplanteerde en kunstenaar – en Anne Bos – gemeenteraadslid in Delft en moeder van de 13 jarige Wiebe, die op 5-jarige leeftijd een donorlever kreeg. Lijm & Cultuur en de Stichting L&C Labs omarmden het initiatief en zetten het samen met Anne en Mariëlle op aarde.

Debat, muziek en presentaties 17 oktober

Ter afsluiting is er op vrijdag 17 oktober vanaf 20 uur een avond vol debat, muziek, inspirerende presentaties en filmpjes in het teken van ethiek en techniek, met o.a. Pia Dijkstra, Prof. Metselaar van het Erasmus MC, nierzoekende Razia Santoe, niergetransplanteerde DJ Admiral’s Jazzics en vele anderen.

 

Waar en wanneer?

De Kunstexpositie is te zien van 12 tot en met 17 oktober en is geopend tussen 11:00 – 16:00 uur.
De afsluitende avond met onder andere het debat en muziek vindt plaats op 17 oktober om 20.00 uur.
Locatie: Rotterdamseweg 272, Delft
Toegang is gratis

Meer info?

www.donorkunst.nl

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*