Tekstgrootte A A A

Financiële steun Nierstichting

Financieel vangnet

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland werken aan de kwaliteit van leven van nierpatiënten. De Nierstichting doet dat onder andere door mensen met een minimum inkomen financieel te ondersteunen. De Nierstichting is een financieel vangnet. Dit betekent dat de tegemoetkomingen van voorliggende voorzieningen zoals de gemeente, eerst moeten worden benut. Bij deze financiële ondersteuning werkt de Nierstichting veel samen met de sociaal raadsvrouwen van
de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Deze sociaal raadsvrouwen geven individueel advies aan nierpatiënten over problemen die zij tegenkomen in het dagelijks leven.

Vakantie

Daarnaast organiseert de Nierstichting speciaal voor nierpatiënten vakanties met extra (dialyse) voorzieningen. Dit zijn vakanties in eigen land in caravans op vakantieparken dicht bij dialysecentra, maar ook geheel verzorgde groepsreizen naar het buitenland zoals Spanje, Griekenland of  Turkije. De reizen van de Nierstichting worden onder andere via de website van de Nierstichting en de vakantiebeurs van de Nierpatiënten Vereniging Nederland bekend gemaakt.

De Nierstichting wil graag van u weten hoe u tegen haar activiteiten op het gebied van Financiële Steun en Reizen aan kijkt en of zij op deze manier de juiste ondersteuning levert op het gebied van ‘kwaliteit van leven’. Daarom vragen zij u om deze vragenlijst in te vullen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*