Tekstgrootte A A A

Patiënten uit het Erasmus MC in ‘Deel je Leven’

Nieuw tv-programma

Patiënten en donoren van het Erasmus MC werden gevolgd voor een nieuwe tv-serie over orgaandonatie en –transplantatie van KRO-NCRV. In het tv-programma ‘Deel je leven’, gepresenteerd door Joris Linssen, vertellen patiënten en donoren over hun ervaringen. 

De patiënten van het Erasmus MC zijn Raymond Copier en Björn van Empel. In aflevering twee en drie verschijnt Rotterdammer Raymond Copier, die wacht op zijn vijfde niertransplantatie. Hij wordt gevolgd tijdens zijn zoektocht naar een nier. In aflevering vier en vijf zien we Björn van Empel uit Roosendaal, die zijn zevende nier krijgt van zijn zus Marieke. Ook vertellen anonieme nierdonoren hun verhaal. Anonieme nierdonoren staan belangeloos hun nier af aan een onbekende. In aflevering zes komt dit aan bod.

Uitzendingen

‘Deel je leven’ wordt op maandagavond uitgezonden van 25 mei tot en met 29 juni, om 22.05 uur, op NPO 1. In de afleveringen op 1 juni en op 8 juni wordt Raymond Copier gevolgd. Het verhaal van Björn van Empel wordt getoond in de afleveringen op 15 juni en op 22 juni. Anonieme nierdonatie staat centraal in de aflevering op 29 juni.

Uitzendingen gemist? Bekijk ze hier.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*