Tekstgrootte A A A
Featured Video Play Icon

Fotodocumentaire “Leven van een nierpatiënt”

Linda Mol (38) is tweedejaars studente aan de Fotoacademie in Rotterdam. Het afgelopen half jaar heeft zij gewerkt aan een fotodocumentaire waarin zij nierpatiënt Andy Dijkgraaf volgde vanaf de dialyseperiode tot en met zijn niertransplantatie, maar ook de tijd na transplantatie.

Boodschap

Een project in documentaire-stijl over een onderwerp naar keuze, zo luidde de opdracht. Wat wil je de wereld laten zien? Welke boodschap wil je mensen geven?

Linda kwam in 2011 voor het eerst in aanraking met de wereld van dialyse. Haar vader kreeg acuut nierfalen en moest dialyseren. Haar eerste bezoek aan haar vader op de dialyse-afdeling greep haar erg aan. De werkelijkheid was totaal anders dan wat ze verwacht had van deze afdeling. Ze stond versteld van de hoeveelheid jonge mensen op de afdeling. Ze wilde de wereld kennis laten maken met deze werkelijkheid. Ze wilde mensen meenemen in het leven van een jonge nierpatiënt. 

Foto’s

Begin dit jaar zocht Linda contact met de dialyse-afdeling in het St. Franciscus Gasthuis. Ze wilde graag met een nierpatiënt in contact worden gebracht voor de fotodocumentaire. Haar idee werd positief ontvangen en zo belandde ze in het leven van Andy Dijkgraaf. Hij dialyseerde in die tijd en was bezig met de voorbereidingen voor een transplantatie.

Leven als nierpatiënt

In de fotodocumentaire vertelt Andy over zijn leven als nierpatiënt; over zijn dialyse-periode en zijn weg naar een niertransplantatie. Ook vertelt hij zijn ervaring met niertransplantatie en hoe hij zich nu, na de transplantatie, voelt.

Reacties op dit artikel (1 reacties)
  1. Joke van den Eijnden

    Ook ik heb op 24-2 j.l. een kostbare nier ontvangen van een heldhaftige vriendin. Een nierdonatie bij leven. Al vele jaren: nierpatiente, en 1 jaar : P.D. dialyse gedaan, voor mijn transplantatie. Het gaat met mijn vriendin en mij: prima! Wij zijn geopereerd in Maastricht. Ieder heeft zo z`n eigen verhaal, hoe ga je om met je ziekte. ook wat betreft werk, leeftijd, geslacht, je karakter o.a. groeten van Joke van den Eijnden

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*