Tekstgrootte A A A

Ervaringsverhalen

Als u nierpatiënt bent, of een nierpatiënt in uw omgeving hebt, is het fijn om ervaringen van anderen te lezen. U vindt de verhalen hier en kunt daarop reageren. Wij nodigen u uit om ook uw eigen verhaal te vertellen.

“Ik ben enig kind en heb maar één moeder. Die wil ik nog lang bij me houden.”

20170509_102725_hdr

100e door de bloedgroep heen transplantatie is een feit

dhr-en-mw-vluggen

Toen de heer Vluggen zes jaar geleden er per toeval achter kwam dat hij cystenieren had, aarzelde zijn echtgenote geen moment om haar nier te doneren. Het werd de 100e door de bloedgroep heen transplantatie. Reden genoeg voor een interview over deze bijzondere gebeurtenis.

Lees meer Lees meer

“Gezondheid gaat voor alles”

foto van: patiënt in wachtkamer

Toen Ria met vermoeidheidsklachten naar de huisarts ging, bleek na een urinetest dat ze eiwitten verloor. Haar nieren functioneerden nog maar voor 25%. Toch duurde het nog twintig jaar voordat ze toe was aan een niertransplantatie. Toen haar nierfunctie zakte naar 10% werd het tijd om over de mogelijkheden van niertransplantatie of dialyse na te denken.

Lees meer Lees meer

“Een symbool van verbondenheid”

niertransplantatie

Toen Willemijn 25 werd, zag de uroloog dat de nierfunctie daalde en werd het tijd om naar een nefroloog te gaan. Op de poli kregen Willemijn en haar moeder te horen dat ze een niertransplantatie nodig had.

Lees meer Lees meer

“Een niertransplantatie gaf mij weer toekomstperspectief”

niertransplantatie jongeren

Op haar 18e werd Babette plotseling ziek. Ze bleek een auto-immuunziekte te hebben. Deze had haar nieren aangetast. Het was niet altijd even makkelijk om op zo’n jonge leeftijd ziek te zijn. Ziek zijn zorgde soms voor een eenzaam gevoel.

Lees meer Lees meer

Page 1 of 512345